CO en/of gas lekkages detecteren of opsporen

Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding, binnen technische installaties. Het is vooral zo gevaarlijk omdat je het niet kunt ruiken, proeven of zien. Daarom wordt het ook wel de stille sluipmoordenaar genoemd. Koolmonoxide wordt 250 maal sneller in het bloed opgenomen dan zuurstof. Een kleine hoeveelheid koolmonoxide in de lucht leidt al snel tot bewusteloosheid en zelfs tot de dood als er niet snel wordt ingegrepen.

Co lekkage opsporen

Het is zéér belangrijk om CO lekkages op te sporen. Een lekkage van koolmonoxide of een gaslekkage kan ernstige gevolgen met zich meebrengen. Een lekkage in huis is een direct gevaar voor personen in de directe omgeving en kan in een korte tijd dodelijk zijn. Een gaslekkage kan naast verstikking leiden tot verbranding of in het ergste geval zelf leiden tot een explosie. Wij kunnen u helpen met een lekkage op te sporen óf adviseren over het detecteren van lekkages maar wij kunnen deze tevens óók voor u verhelpen.

Gaslek in huis opsporen?

Een Gas lekkage in huis opsporen kan veel risico’s voorkomen. U kunt de locatie van een gaslek opsporen door een beetje afwasmiddel te mengen met water, zodat er schuim ontstaat. Vervolgens verspreid u het schuim over de gasleidingen en koppelingen. Als het schuim gaat bubbelen, is het aannemelijk dat hier een lek zit.

Lekkages voorkomen?

Duurzaam energy solutions is een specialist als het gaat om het opsporen van diverse lekkages, maar zorgt ook voor het voorkomen van lekkages door middel van inspectie en gestructureerde controles. neem vrijblijvend contact op voor een afspraak met onze keurmeester.

ATAG ComfortDeals