Zone gerichte systemen

Zone gerichte systemen zoals bijvoorbeeld de Evo home van Honeywell, is een duurzaam systeem die op basis van software aangestuurd wordt om gerichte zones te verwarmen. Zone gerichte systemen zijn erg bruikbaar en kostenbesparend bij het verduurzamen van gebouwen en hotels.  Met een zone gericht warmtesysteem regelt u de temperatuur voor elke kamer afzonderlijk. Een slimme zoneregeling betekent dat u alleen de kamers verwarmt die u gebruikt, zodat u de controle houdt en gericht omgaat met groene duurzaamheid. Als Honeywell ambassadeur zijn wij in staat om u te adviseren over deze duurzame energiesystemen maar wij kunnen deze tevens voor u installeren. Voor wie zich bezighoudt met groene duurzaamheid is het vaak prettig om met 1 partij te maken te hebben en niet van ‘het kastje naar de muur gestuurd te worden. Duurzaam Energy Solutions is daarom trots op de functie als Honeywell ambassadeur.

Met een zone gericht systeem kunt u tot 12 zones maken en individueel bedienen. Zodat is het mogelijk om de temperatuur afzonderlijk in te regelen. Denk hierbij aan ruimtes zoals bijvoorbeeld uw woonkamer, garage of kantoor/studeerkamer maar ook in de keuken en uw slaapkamer. Zo kunt u comfortabel genieten in de ruimtes die u gebruikt en in de minder gebruikte of zelfs ongebruikte kamers, de verwarming omlaag (lager) zetten. Indien u ook gebruik maakt van een bron die kan koelen, zoals een warmtepomp? Dan kunt u met een zone gericht systeem tevens eenvoudig schakelen tussen verwarmen en verkoelen. U kunt de zones in uw huis of op kantoor aangenaam warm houden in de winter en lekker verkoelen in de zomerperiode.

Tegenwoordig wordt 75% van de energie binnen een huishouden verbruikt aan verwarming en warm water.  Door duurzame systemen zoals een zone gericht systeem te gebruiken verlaagt u uw energiekosten door enkel te verwarmen waar en wanneer dat nodig is. Middels het waterzijdige inregelen van verwarming systemen, wordt het water gelijkmatig over de radiatoren verdeeld. Waterzijdig inregelen is een proces waarbij deze duurzame systemen zodanig ingeregeld worden dat het comfort en de energiezuinigheid optimaal zijn. Bij waterzijdig inregelen wordt er een heet watertoevoer naar de radiatoren gestuurd zodanig dat de warmteafgifte optimaal is. Zone gerichte warmtesystemen zijn tegenwoordig compatibel met warmtepompen, waardoor het geschikt is voor bijna elke vorm van verwarmen en verkoelen.

De Low-H2o technologie zoals de Jaga radiatoren, zijn het zuinigste van Nederland en zéér geschikt voor in combinatie met een HR-ketel of een warmtepomp. Met de Jaga Convecto Low-H2o radiatoren kun je veel energie besparen. Als de temperatuur in een  kamer ineens stijgt, vanwege bijvoorbeeld de zon of een lamp of ander apparaat dat warmte afgeeft, reageert de radiator daarop. Zodoende blijft hij niet onnodig doorverwarmen. De Low-H2O radiatoren zorgen daarom voor een lager energieverbruik op zowel hoge als lage cv-watertemperatuur.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wilt u ook genieten van kostenbesparende, duurzame energiesystemen én een temperatuur die aangenaam blijft? Vraag vrijblijvend een gesprek aan voor meer informatie of advies over onze zone gerichte systemen.

ATAG ComfortDeals