Projectbegeleiding

Projectbegeleiding bij bouwprojecten is erg bruikbaar als het een duurzaam bouw project betreft. Duurzaam bouwen of verbouwen is als het ware preventief kosten besparen vanaf de tekentafel, opgevolgd door een duurzaam energie- en materiaalgebruik. Helaas zijn er veel bouwbedrijven niet voldoende op de hoogte en zorgt het gebrek aan kennis voor minder duurzaamheid. Onze projectbegeleiding beperkt de kans op vergissingen die achteraf veel geld kosten. Wij begeleiden uw bouwproject met een duurzaamheidsadvies en helpen u met het opstellen van de beste strategie.

Energielabel advies

Tevens beoordeelt de energielabel adviseur alle aanwezige installaties voor verwarming, warm-water, ventilatie, koeling en eventuele zonnepanelen. Per 1 januari 2021 is het verplicht om bij het verkopen of verhuren van een woning het pand te voorzien van een energielabel. Voor de meeste huizen en utiliteitspanden, waaronder kantoren, scholen en bijvoorbeeld ziekenhuizen is een energielabel bij verkoop en verhuur verplicht. Het energielabel advies is gericht op prijs, kwaliteit en snelheid. Vanaf dit jaar kan een energielabel alleen nog worden opgesteld door een gecertificeerde energielabel adviseur die uw woning komt bezoeken. Een energielabel wordt toegepast op basis van de algemene kenmerken zoals de afmetingen, het bouwjaar en het woningtype. Wij bieden projectbegeleiding aan bijvoorbeeld de woningbouw maar ook voor de bouw van hotels, kantoorpanden of andere kleine, middelgrote en grote bedrijven.

Gespecialiseerd in verduurzaming en projectbegeleiding

Duurzaam Energy Solutions kent de markt als geen ander en is gespecialiseerd in verduurzaming en projectbegeleiding. Duurzame energie wordt steeds belangrijker omdat onze aardse fossiele brandstoffen langzaam maar zeker zullen opraken. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam zijn. De aanpassing van fossiele energieopwekking naar volledig duurzame energie wordt ook wel de energietransitie genoemd. Door energiemaatregelen te nemen helpt u mee aan het mogelijk maken van een fossielvrij leven. Kleine stappen zorgen vaak al voor een groot verschil.

Energie besparen is win-winsituatie

Energie besparen levert dus een dubbele winst op zowel voor het milieu alsook voor uw bankrekening. Energiezuinig leven = geld te besparen! U kunt een energielabel en binnen enkele dagen bent u voorzien van een geldig energielabel voor uw huis. Het energielabel voor een huis is 10 jaar geldig. Uw energieverbruik is ook zéér belangrijk voor een duurzaamheidsonderzoek en bijbehorend advies. Projectbegeleiding zorgt voor de meest duurzame details, berekeningen én materialen. Om een goede projectbegeleiding te kunnen verschaffen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van uw energieverbruik. Dit is terug te vinden op de jaarnota van uw energieleverancier.

Uw partner in projectbegeleiding bij verduurzaming

Bij de verduurzaming van grootschalige bouwprojecten is Duurzaam Energy Solutions uw partner in projectbegeleiding. Duurzaam ondernemen is niet zomaar een modeverschijnsel, maar een cultuurverandering in je bedrijf. Bij het maken van een grote stap, is het fijn om met iemand te kunnen sparren. Onze adviseur helpt ondernemers graag verder met verduurzamingsplannen óf stelt samen met u een plan op om uw onderneming optimaal te verduurzamen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen of duurzaam ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op een economisch beleid, met respect voor de natuur, op basis van ecologische randvoorwaarden. Duurzaam ondernemen maakt tegenwoordig onderdeel uit van het bedrijfsimago. Tevens kennen wij de weg in het  ‘land der subsidies’  Het verduurzamen van bouwprojecten is goed voor het milieu maar óók voor uw portemonnee.

Budget SDE subsidies

Het budget voor de SDE subsidie wordt jaarlijks vastgesteld. Dit jaar wordt er door de overheid tot 5 miljard aan SDE++ beschikbaar gesteld. SDE++ subsidiekraan gaat in september 2021 open. Deze regeling is een vernieuwde versie van de eerdere SDE+ subsidie regeling. De nieuwe SDE subsidie is niet alleen ter stimulering van recyclebare energieproductie, maar ook andere industriële CO2-verlagende technieken. Met de SDE subsidies stimuleert de overheid de ontwikkeling van milieuvriendelijke organisaties.

Direct besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd verduurzamen?

Dat gaat tegenwoordig goed samen met een SDE subsidiebeschikking. In enkele stappen realiseert Duurzaam Energy Solutions samen met uw onderneming een subsidie waardig plan.

Laat u adviseren!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een adviesgesprek dan zorgen wij graag voor een optimale projectbegeleiding.

ATAG ComfortDeals