Projectinformatie

De opdrachtgever
Onze opdrachtgever startte een fabriek voor het produceren van duurzaam isolatiemateriaal. Dit gebeurd door middel van restmaterialen uit de bouwindustrie te verwerken in bouwstenen. In deze periode was het nóg onbekend dat het gas zou verdwijnen en was verduurzaming nog niet zo in opspraak als tegenwoordig. Onze klant daarentegen was al druk bezig met het opzetten van een duurzaam recycle systeem

De werkzaamheden
Duurzaam was vanaf de start betrokken bij de bouw van de fabriek en verleende kundige bouwbegeleiding en bijbehorend bouwadvies. Hierdoor heeft de ondernemer zijn fabriek, dírect vanaf het begin opgestart op basis van duurzame technische en gasvrije installaties.

De uitdaging
De complexiteit binnen dit project was vooral gebaseerd op de overtuigingskracht die wij als duurzaamheidsadviseur nodig hadden om de ondernemer een groene start te doen besluiten!. De gebruikelijke ‘oude’ technische oplossingen waren natuurlijk meer ‘vertrouwd’ en dat vereiste de nodige overredingskracht van onze kant. Gelukkig heeft de ondernemer het advies haarfijn opgevolgd en daarmee heeft hij later vele aanpassingskosten uitgespaard.

De oplossing
Tegenwoordig draait de fabriek nog steeds op basis van duurzame technische installaties en draagt het bedrijf een steentje bij aan ons milieubehoud. Uiteraard kan deze ondernemer met trots naar buiten brengen dat zij bewust omgaan met hun ‘footprint’ hier op aarde. Consumenten zijn hier tegenwoordig zéér gevoelig voor, waardoor de ondernemer niet alleen andere tarieven kan hanteren maar zich tevens kan onderscheiden van eventuele concurrenten; win/win dus!

ATAG ComfortDeals