Projectinformatie

De opdrachtgever
De opdrachtgever, in dit geval een particuliere woningeigenaar wenste een zwembad installatie met zo min mogelijk bijbetaling op de verbruikslasten.

De werkzaamheden
Onze werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het adviseren van de mogelijkheden met als doel om de installatie zodanig te verduurzamen dat het verbruik gelijk zou blijven. Door middel van een duurzaamheidslening installeerde wij PV panelen en een warmtepomp en realiseerde wij een zelfvoorzienend systeem. Daarnaast werd de woning waterzijdig ingeregeld op basis van een zone gericht systeem van Honeywell; Evo home!

De uitdaging
Het was een flinke uitdaging omdat er maximaal 24 zonnepanelen op het dak geplaatst konden worden voor de maximale capaciteit. Door middel van een goed plan van aanpak met betrekking tot de duurzaamheidslening was het voor de particulier mogelijk om looptijdverkortingen toe te passen.

De oplossing
Wij adviseerde om het gebruikelijke voorschot te blijven betalen en deze vervolgens af te lossen op de duurzaamheidslening. Zodoende is de klant aflossingsvrij binnen 5 jaar, én volledig zelfvoorzienend!

ATAG ComfortDeals